Dżem morelowo – jabłkowy (bez cukru)

Mamy dla Was propozycję na zdrowe, słodkie śniadanie lub podwieczorek – pyszny dżem z suszonych moreli i jabłek. Nie ma potrzeby dodawać do niego cukru! Można podawać z pieczywem, waflami ryżowymi lub naleśnikami.

Składniki:

Przygotowanie dżemu morelowo – jabłkowego:

Morele zalać wrzącą wodą, przykryć, odstawić na ok. 1 godzinę. Jabłka obrać (niekoniecznie), pokroić, dodać do moreli i gotować do miękkości, a następnie zmiksować.

Smacznego!

DŻEM3

Dżem morelowo – jabłkowy

Polecamy także przepisy na inne dżemy i pasty do chleba:

Na słodko:

Na słono:

MORELE-SUSZONE-400G-BIO

Morele bogate są w substancje mineralne: potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz pracę nerek, jak również w żelazo, wapń, fosfor, witaminy: PP, C i B oraz błonnik, dzięki któremu regulują również procesy trawienne. Dostarczają organizmowi beta karotenu, chroniącego nas przed działaniem wolnych rodników odpowiedzialnych za choroby nowotworowe oraz przyspieszenie procesów starzenia.

przejdz_do_produktu