Ciastka gryczane bez pieczenia (bez glutenu, jaj, mleka, cukru)

image_pdfimage_print

Powszechnie wiadomo, że na zabawie sylwestrowej nie może zabraknąć przekąsek i różnego rodzaju wypieków, dlatego mamy dla Was wspaniały przepis na ciastka gryczane bez pieczenia, które można zrobić w bardzo krótkim czasie. Dzięki temu będziecie mogli spędzić więcej czasu na innego rodzaju przygotowaniach.

Składniki na ciastka:

Przygotowanie ciastek gryczanych bez pieczenia:

Zagotować mleko z rodzynkami i drobno pokrojonymi daktylami, dodać czekoladę, margarynę i kakao. Gotować ok. 5 minut. Wsypać płatki gryczane, dokładnie wymieszać, zagotować. Odstawić z ognia na ok. 10 minut, a następnie nabierać łyżką małe porcje i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem (lub inne płaskie naczynie). Po wystygnięciu ciastka są gotowe do jedzenia.

Smacznego!

Uwaga! Osoby chore na celiakię powinny używać produktów z certyfikatem bezglutenowym!

CIACHO GRYCZANO-DAKTYLOWE 2

Ciastka gryczane bez pieczenia

Polecamy także inne przepisy na bezglutenowe ciastka:

DAKTYLE-SUSZONE-BEZ-PESTEK-500GOwoce palmy daktylowej; bogate są w błonnik, potas, żelazo, magnez, a także w witaminy A, B1, B2 i PP. Daktyle traktowane są przede wszystkim jako owoce deserowe, dodaje się je do ciast (zwłaszcza keksów). Wykorzystać je można także do dżemów.

 

przejdz_do_produktu

 

comments powered by HyperComments
Jeżeli masz pytania skontaktuj się z naszym ekspertem Dietetyk Vita