Przedstawiamy Wam dzisiaj ciekawą i smaczną alternatywę nabiału dla osób uczulonych na mleko krowie, kozie czy owcze – wegański ser z nerkowców. Jego konsystencja jest delikatna i taka, że można go kr ...
Marta
3034 wyświetleń
0
polubień
sty 28, 2019
Udostępnij
Paszteciki to uniwersalna potrawa na różne okazje. Można je przygotować z dowolnym farszem. Nasze paszteciki gryczane z jarmużem są łatwe do zrobienia, a smakują wyśmienicie, zwłaszcza do barszczu. Ja ...
Kasia
5583 wyświetleń
2
polubień
gru 8, 2016
Udostępnij
Do tej pory na naszym blogu nie mieliśmy okazji umieścić żadnego przepisu z bakłażanem. Spieszymy jednak nadrobić tę stratę i niniejszym przedstawiamy Wam sos z bakłażana i pomidorów. Jest to potrawa ...
Mleko jest bardzo częstym alergenem pokarmowym. Zaleca się wtedy unikanie również masła, które także może uczulać. Zastąpienie go margaryną nie zawsze jest dobrym wyborem, ponieważ często zawiera ona ...
AP
6528 wyświetleń
3
polubień
mar 2, 2016
Udostępnij
Dobrze czasem urozmaicić swoje menu robiąc na przykład pasty z dodatkiem warzyw. Postanowiliśmy wypróbować połączenie marchewki z tahiną i dodaliśmy do tego suszone pomidory. Nasza pasta marchewkowo & ...
Kasia
5430 wyświetleń
2
polubień
paź 22, 2015
Udostępnij
Zdrowa, domowej roboty pasta do chleba – zawsze warto mieć taką w lodówce. U nas w lodówce chłodzi się pasta z bobu. Bób jest to roślina strączkowa, którą można już dostać w warzywniakach i na s ...
Kasia
5693 wyświetleń
2
polubień
lip 3, 2015
Udostępnij
Wszyscy wiemy, że dieta powinna być urozmaicona. Nie zawsze jednak mamy pomysł, co dać alergikowi, bo tego nie może, a tamtego nie lubi. Dlatego też proponujemy wegański ser z cieciorki, który wprawdz ...
Kasia
7386 wyświetleń
2
polubień
maj 20, 2015
Udostępnij
Kasza jaglana jest idealna nawet do pasztetu. Tym razem pasztet w wersji ze słonecznikiem i proteiną sojową. Zawiera dużo białka, węglowodanów oraz zdrowych tłuszczów, a także magnez, cynk, kwas folio ...
AP
6797 wyświetleń
2
polubień
paź 15, 2014
Udostępnij
Pyszny, kremowy pasztet jaglany. Kasza jaglana świetnie skleja, więc nie potrzeba jajek, ani innych dodatków, a dodatek ugotowanej soczewicy wzbogaca pasztet w białko i sprawia, że ma kremową, gładką ...
admin
12312 wyświetleń
0
polubień
wrz 22, 2014
Udostępnij
Pasty do smarowania pieczywa to ogromne pole do popisu. Można robić je na bazie roślin strączkowych, owoców suszonych. Dzisiaj prezentujemy pyszną i ciekawą propozycję – zwłaszcza dla tych, któr ...
admin
10263 wyświetleń
0
polubień
sie 29, 2014
Udostępnij