Kategoria : Kuchnia alergika

Alergia od kuchni. Osoby z nietolerancją i alergią pokarmową (np celiakią) muszą nauczyć się gotować „od nowa”. Oprócz bazy przepisów znajdziesz tu porady dotyczące zakupów i dostosowania kuchni do potrzeb osób na diecie.

image_pdfimage_print

Gazpacho z kaszą jaglaną (bez mleka, jajek)

Gazpacho to tradycyjny hiszpański odpowiednik naszego chłodnika, który jadany jest w letnie, upalne dni. Nasza wersja różni się nieco od tej hiszpańskiej, gdyż dodaliśmy do niej kaszę jaglaną zamiast ...

Risotto z bobem (bez glutenu, mleka, jajek)

Jak już pewnie zauważyliście, bardzo lubimy bób. 🙂 Tym razem postanowiliśmy włożyć go do smacznego, zdrowego i pożywnego dania jakim jest nasze risotto z bobem. 🙂 Składniki (porcja na 3-4 osoby): 1 sz ...

Gofry bezglutenowe (bez pszenicy, mleka, jajek)

Który „bezglutenowiec” nie marzy o tym, żeby w letnie popołudnie zjeść sobie gofra? Przyznamy się Wam, że my też nabraliśmy na nie ochoty, dlatego zabraliśmy się za łączenie ze sobą bezglu ...