Gazpacho to tradycyjny hiszpański odpowiednik naszego chłodnika, który jadany jest w letnie, upalne dni. Nasza wersja różni się nieco od tej hiszpańskiej, gdyż dodaliśmy do niej kaszę jaglaną zamiast ...
Kasia
4140 wyświetleń
3
polubień
sie 19, 2015
Udostępnij
Nasze naleśniki bezglutenowe wegańskie to przypadkowe odkrycie – wynik eksperymentu, który miał być po prostu lekkim, letnim obiadem. Smak jednak okazał być się tak wspaniały, że jednogłośnie po ...
Kasia
12142 wyświetleń
2
polubień
sie 14, 2015
Udostępnij
Migdałowy serek waniliowy to idealna propozycja dla alergików, którzy mogą migdały*. Te i inne orzechy, a zwłaszcza orzechy nerkowca, stanowią świetny zamiennik nabiału. Dobrze smakują, a na dodatek s ...
Kasia
5423 wyświetleń
2
polubień
sie 11, 2015
Udostępnij
Nadszedł sezon śliwkowy – naszych smacznych polskich owoców, będących bogactwem witamin, minerałów oraz innych cennych składników. Warto więc jadać te owoce na surowo, a także wykorzystywać do d ...
Kasia
9565 wyświetleń
3
polubień
sie 4, 2015
Udostępnij
Dieta alergika bywa czasami bardzo ograniczona. Są osoby, które nie mogą jeść nie tylko glutenu, ale także większości zbóż lub pseudozbóż. Z myślą o tych osobach powstał chleb ryżowy na zakwasie. Jest ...
Kasia
10124 wyświetleń
2
polubień
lip 28, 2015
Udostępnij
Ciasto drożdżowe to jeden z ulubionych polskich deserów. Wyjątkowo dobrze smakuje ono z sezonowymi owocami. Dla osób na „specjalnej” diecie mamy dzisiaj pyszny placek drożdżowy bezglutenowy z agrestem ...
AP
6804 wyświetleń
2
polubień
lip 23, 2015
Udostępnij
Jak już pewnie zauważyliście, bardzo lubimy bób. 🙂 Tym razem postanowiliśmy włożyć go do smacznego, zdrowego i pożywnego dania jakim jest nasze risotto z bobem. 🙂 Składniki (porcja na 3-4 osoby): 1 sz ...
Kasia
3794 wyświetleń
3
polubień
lip 21, 2015
Udostępnij
Który „bezglutenowiec” nie marzy o tym, żeby w letnie popołudnie zjeść sobie gofra? Przyznamy się Wam, że my też nabraliśmy na nie ochoty, dlatego zabraliśmy się za łączenie ze sobą bezglu ...
Kasia
13239 wyświetleń
2
polubień
lip 17, 2015
Udostępnij
Sezon na bób trwa, dlatego wykorzystujemy go do różnych potraw. Z tego wdzięcznego warzywa można zrobić naprawdę wiele smacznych dań. Tym razem połączyliśmy bób z orzechami nerkowca. Efekt tej fuzji t ...
Kasia
4183 wyświetleń
2
polubień
lip 15, 2015
Udostępnij
Nasze polskie owoce sezonowe są niezwykle cenne, dlatego warto je jeść właśnie teraz, gdy są świeże i tanie. Można je wykorzystać do zrobienia na przykład bezmlecznych i bezjajecznych lodów. Nasze lod ...
Kasia
5003 wyświetleń
2
polubień
lip 12, 2015
Udostępnij