Kategoria : Kuchnia alergika

Alergia od kuchni. Osoby z nietolerancją i alergią pokarmową (np celiakią) muszą nauczyć się gotować „od nowa”. Oprócz bazy przepisów znajdziesz tu porady dotyczące zakupów i dostosowania kuchni do potrzeb osób na diecie.

image_pdfimage_print

Bułeczki dyniowe (bez glutenu, mleka, jajek, soi)

Dynię można wykorzystać również do pieczywa. Zrobiliśmy dla Was drożdżowe bułeczki dyniowe, które są pyszne i lekko słodkie w smaku. Świetnie smakują z domową konfiturą lub miodem. Polecamy na śniadan ...

Koktajl owocowy z jarmużem (bez mleka, soi)

Jesienią często spada nam odporność. Warto więc się wzmocnić dużą ilością warzyw i owoców. Przygotowaliśmy dla Was propozycję – koktajl owocowy z jarmużem, który jest smaczny i dostarczy nam pot ...