W „tłusty czwartek” tradycyjnie je się pączki. Dla tych, którzy nie mogą ich jeść proponujemy pyszną alternatywę – wegańskie babeczki nadziewane czekoladą lub dżemem. Świetnie smakują i są bardzo pros ...
Kasia
6730 wyświetleń
1
polubień
lut 3, 2016
Udostępnij
Zainspirowani włoskimi crostatami postanowiliśmy zrobić wersję bezglutenową by przekonać się, czy będzie równie smaczna jak ta glutenowa. Postanowiliśmy także „upiększyć” nasze ciasto w st ...
Kasia
5376 wyświetleń
1
polubień
sty 21, 2016
Udostępnij
Jedliście kiedyś „brzdąca”? To jedno z naszych ulubionych ciast. Zrobiliśmy je dla Was w wersji bezglutenowej i bezmlecznej. Nie jest to wcale trudne! Do kremu użyliśmy kaszy jaglanej, któ ...
Kasia
5412 wyświetleń
1
polubień
sty 15, 2016
Udostępnij
Któż nie lubi zapachu cynamonu? Chyba wszystkim smakują też wypieki z tą przyprawą, która rozgrzewa nas w chłodne dni. Dzisiaj proponujemy bezglutenowe ciasteczka cynamonowe. Jeśli jesteście uczuleni ...
Kasia
8959 wyświetleń
2
polubień
gru 15, 2015
Udostępnij
Nasze kolejne eksperymentowanie zakończyło się sukcesem. Powstała niezwykle smaczna alternatywa lubianego deseru – kokosowe ptasie mleczko. Można je kroić na kawałki lub podawać w pucharkach. Za ...
Kasia
7925 wyświetleń
2
polubień
gru 4, 2015
Udostępnij
W sprzedaży jest wiele rodzajów bezglutenowych ciastek, jednak ciężko jest znaleźć ciastka bez jajek czy soi. Na nasz przepis na kruche ślimaczki z daktylami i kokosem ucieszą się zapewne ci z Was, kt ...
Kasia
5766 wyświetleń
2
polubień
lis 27, 2015
Udostępnij
Jesień to czas, w którym mamy szczególną ochotę na szarlotki. Mamy do wyboru wiele pysznych rodzajów pachnących jabłek, które jemy świeże, ale nie tylko. Warto z nich zrobić szarlotkę lub mus jabłkowy ...
Kasia
19606 wyświetleń
3
polubień
paź 30, 2015
Udostępnij
Nasza kolejna propozycja – jaglane brownie bez pieczenia – jest pyszną alternatywą dla tego tradycyjnego. Jego główną zaletą jest to, że nie dodaliśmy do niego cukru i że bardzo łatwo go w ...
Kasia
13290 wyświetleń
2
polubień
paź 19, 2015
Udostępnij
Teff – lubimy go używać w naszej kuchni, bo jest świetnym zamiennikiem zbóż zawierających gluten. Ponadto jest bogaty w wiele składników odżywczych, tak ważnych na diecie bezglutenowej. Tym raze ...
Kasia
4058 wyświetleń
2
polubień
paź 8, 2015
Udostępnij
Nasz zespół to prawie sami alergicy. Nie wszyscy jednak są uczuleni na to samo. Wiemy, że również i Wy oczekujecie czasem na mniej „skrajne” przepisy. Dzisiaj więc coś dla tych, którzy mogą m.in. jaja ...
AP
7316 wyświetleń
4
polubień
wrz 16, 2015
Udostępnij