Domowy dżem dla diabetyków – jak wykorzystać sezon na owoce Sezon owocowy w pełni. Wiele osób właśnie teraz zabiera się za robienie dżemów i innych owocowych przetworów. Cukier wydaje się być ic ...
admin
45267 wyświetleń
0
polubień
lip 10, 2014
Udostępnij
Czym słodzić (jeśli już słodzimy) dania dla dzieci lub herbatę? Na przykład syropem z agawy! Syrop z agawy – zastosowanie Jest to naturalna substancja słodząca pochodzenia roślinnego zastępująca ...
admin
11544 wyświetleń
0
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Co wybrać – cukier czy słodzik? Jeśli słodzik, to tylko naturalny – czyli stevia! Stewia jest uznawana za w pełni naturalny, nietoksyczny substytut białego cukru. Co ją wyróżnia? Jest całkowicie natu ...
6637 wyświetleń
1
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Cukier brzozowy – ksylitol – jest coraz bardziej znany i częściej wybierany przez społeczeństwo. Jest dobrą alternatywą dla zwykłego, białego cukru, który silnie uzależnia oraz powoduje se ...
admin
9848 wyświetleń
0
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Wydaje ci się, że rezygnacja z cukru jest niemożliwa, albo bardzo trudna? Pewnie tak, jeśli przywykłeś do gotowych produktów, które często zawierają cukier lub, co gorsza, syrop glukozowo-fruktozowy. ...
admin
13806 wyświetleń
0
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij