Co wybrać – cukier czy słodzik? Jeśli słodzik, to tylko naturalny – czyli stevia! Stewia jest uznawana za w pełni naturalny, nietoksyczny substytut białego cukru. Co ją wyróżnia? Jest całkowicie natu ...
6647 wyświetleń
1
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Cukier brzozowy – ksylitol – jest coraz bardziej znany i częściej wybierany przez społeczeństwo. Jest dobrą alternatywą dla zwykłego, białego cukru, który silnie uzależnia oraz powoduje se ...
admin
9858 wyświetleń
0
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Wydaje ci się, że rezygnacja z cukru jest niemożliwa, albo bardzo trudna? Pewnie tak, jeśli przywykłeś do gotowych produktów, które często zawierają cukier lub, co gorsza, syrop glukozowo-fruktozowy. ...
admin
13819 wyświetleń
0
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Gluten – czym zastąpić tradycyjną mąkę pszenną Eliminacja produktów zawierających gluten jest trudna. Może się wydawać, że wystarczy zastąpić tradycyjne mąki i produkty mączne tymi bezglutenowym ...
admin
228205 wyświetleń
12
polubień
lut 16, 2014
Udostępnij