Kategoria : Baza produktów

Jeśli szukasz zamienników np glutenu, mleka, czy cukru to dobrze trafiłeś. Opis najpopularniejszych produktów, którymi możesz zastąpić te wyeliminowane z diety. Zdziwisz się, jak duży masz wybór np. bezglutenowych mąk, czy kasz. Dowiesz się, że biały cukier wcale nie jest konieczny, żeby cieszyć się słodkim smakiem.

image_pdfimage_print

Jakie są rodzaje ryżu? Wybór jest ogromny!

Osoby z alergią pokarmową bardzo często jako dodatek do dań wybierają ryż. Jest naturalnie bezglutenowy, uniwersalny i łatwy w przygotowaniu. Chcemy pokazać, że nie trzeba ograniczać się wyłącznie do ...

Zamienniki jajka – czym zastąpić jajko?

Jajka występują w przepisach bardzo często. Wydaje się więc, że trudno je zastąpić, szczególnie w wypiekach. Jest to jednak możliwe. Oprócz profesjonalnych zamienników jajka dostępnych w sklepach ze z ...

Śladowe ilości glutenu – co to w ogóle oznacza?

Gluten – coraz więcej osób rezygnuje z glutenu w swojej diecie. Najczęściej jest to spowodowane nietolerancją tego składnika. Objawy związane z glutenem mogą występować w różnym nasileniu i formie: ja ...

Produkty naturalnie bezglutenowe – kasze i ryże

Istnieje grupa produktów, które w naturalny sposób nie zawierają glutenu. W tej rupie znajdziemy między innymi różnego rodzaju kasze i ryże. Pierwszą myślą, która nachodzi człowieka po usłyszeniu hasł ...

Syrop z agawy

Czym słodzić (jeśli już słodzimy) dania dla dzieci lub herbatę? Na przykład syropem z agawy! Syrop z agawy – zastosowanie Jest to naturalna substancja słodząca pochodzenia roślinnego zastępująca ...