Już na samym początku odpowiemy na to pytanie – oba ziarna warto wprowadzić na stałe do swojej diety! Siemię lniane jest znane, ale często niedoceniane. Najczęściej stosuje się je doraźnie – osł ...
42561 wyświetleń
0
polubień
wrz 27, 2014
Udostępnij
Jeśli zapyta się kogoś o najpopularniejsze zboże na pewno w odpowiedzi pojawi się pszenica, żyto, owies. Wszyscy znają bowiem mąkę pszenną, żytni chleb czy płatki owsiane. A proso? Proso – popul ...
admin
24316 wyświetleń
0
polubień
wrz 11, 2014
Udostępnij
Przechodząc na dietę bezglutenową najczęstszymi zamiennikami produktów glutenowych stają się ryż i kukurydza. Należy jednak pamiętać, że dieta eliminacyjna powinna być prowadzona z rotacją, a stosowan ...
admin
817964 wyświetleń
12
polubień
sie 17, 2014
Udostępnij
Z koniecznością wyeliminowania z diety mleka i produktów od niego pochodzących spotyka się coraz więcej osób. Obawiają się one, że wraz z eliminacją pojawią się niedobory wapnia. Poniżej nasz dietetyk ...
admin
245701 wyświetleń
5
polubień
sie 11, 2014
Udostępnij
Osoby z alergią pokarmową bardzo często jako dodatek do dań wybierają ryż. Jest naturalnie bezglutenowy, uniwersalny i łatwy w przygotowaniu. Chcemy pokazać, że nie trzeba ograniczać się wyłącznie do ...
admin
23610 wyświetleń
1
polubień
lip 22, 2014
Udostępnij
Domowy dżem dla diabetyków – jak wykorzystać sezon na owoce Sezon owocowy w pełni. Wiele osób właśnie teraz zabiera się za robienie dżemów i innych owocowych przetworów. Cukier wydaje się być ic ...
admin
45267 wyświetleń
0
polubień
lip 10, 2014
Udostępnij
Jajka występują w przepisach bardzo często. Wydaje się więc, że trudno je zastąpić, szczególnie w wypiekach. Jest to jednak możliwe. Oprócz profesjonalnych zamienników jajka dostępnych w sklepach ze z ...
admin
101447 wyświetleń
0
polubień
mar 21, 2014
Udostępnij
Gluten – coraz więcej osób rezygnuje z glutenu w swojej diecie. Najczęściej jest to spowodowane nietolerancją tego składnika. Objawy związane z glutenem mogą występować w różnym nasileniu i formie: ja ...
28463 wyświetleń
0
polubień
lut 20, 2014
Udostępnij
Istnieje grupa produktów, które w naturalny sposób nie zawierają glutenu. W tej rupie znajdziemy między innymi różnego rodzaju kasze i ryże. Pierwszą myślą, która nachodzi człowieka po usłyszeniu hasł ...
98527 wyświetleń
1
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij
Czym słodzić (jeśli już słodzimy) dania dla dzieci lub herbatę? Na przykład syropem z agawy! Syrop z agawy – zastosowanie Jest to naturalna substancja słodząca pochodzenia roślinnego zastępująca ...
admin
11544 wyświetleń
0
polubień
lut 17, 2014
Udostępnij